Специјалитети

Претрага сајта

Тражи кафану по имену

Кафане по градовима

Последњи коментари

kafana je ekstra hrana je dobra jedino smo jednom probali...у Гурманова тајна

Pre 22 godine iy Nisa sam dobila na poklon stihove pesme...у Казанџијско сокаче

Nažalost, ne mogu na napišem puno toga lepog o ovom...у Српскa Брвнaрa

Najbolja jagnjetina u gradu, uz Bovinovu tamjaniku -...у Мали подрум

Odlicna atmosfera. prava kafanska! i konobar je legenda....у Три фењера

Занимљивости

Гдe нeстaдoшe бoeми

Гдe нeстaдoшe бoeми

Истoриja бeoгрaдскe бoeмиje пoслe Првoг свeтскoг рaтa вeзуje сe првeнствeнo зa Скaдaрлиjу. Дeцeниjaмa кaсниje oнa je и дaљe oмиљeнo стeциштe мoдeрних бoeмa, aли oдaвнo вишe нeмa чувeних глумaцa и пeсникa чиje je имe нeрaскидивo вeзaнo зa њу. Дaнaс прaвих бoeмa вишe нeмa, a дух бoeмиje убили...

комплетан текст

Литература

Кафане и пекаре Ужица

Једноставније речено - замислимо градове, варошице, па и најзабаченија села без кафана. Град, велики или мали, без кафана је као човек без непца пред пуним столом ђаконија. Урбани џин или патуљак без осећаја мириса и укуса лишен способности да осети арому живота. Чак и они који ретко залазе у...

комплетан текст

Кафане

Кафана Као код куће

19.09.2009.
Мени Као код куће

Кафана „Као код куће“ налази се на Миријеву, близу Миријевског венца, односно близу трасе 46-ице, када се спустите у Миријево, код „Жабца“...бар су тако мени објаснили. Као што видите снашао сам се, па претпостављам да ће и свако други ко је жељан доброг кафанског амбијента.

Кафана је отворена пре неких 7 година (рецимо 2002.), али се није иницијално налазила на тренутној локацији, где је последњих пар година.

Кафана се налази у кући са великим двориштем претвореним у башту која прима рецимо 40-50 људи и, морам да нагласим, да је једна од најлепше уређених башти које смо имали прилику да видимо (иако је у њој камен спотицања који можете видети на сликама).

Особље кафане је више него љубазно и предусретљиво, тако да смо се препустили њиховим препорукама што се тиче главног јела. Јагњећа чорбица такође заслужује све похвале. Један мали минус је што у Београду па ни у овој кафани не постоји моравкса салата, као ни још неке салате на које смо навикли у Нишу.

Иако на менију можете видети доста јела и дезерата чија имена никако нису „кафанска“ пријатно сам био изненађен са рецимо палачинкама са медом и орасима, баклавом и још неким специјалитетима који подсећају на оне које ми је бака спремала на селу.

Све у свему, топло препоручујем ову кафану, посебно после напорног и врућег летњег радног дана (пожељно у петак како би у потпуности уживали), са малом напоменом везаном за цене које су ипак мало „јаче“ од просека, чак и за Београд.

Адреса: Витезова Карађорђеве звезде 24, Београд
Телефон(и): +381 11 34 32 848; +381 63 18 999 07; +381 63 253 990

Хедонизам тест

Салате

Нема салата, нема мезетлука, толико је једноставно. Ако неко налази да му то није важно може да посети ову кафану или да заувек ћути.

Пића

Чорбе

Све мераклије воле чорбице, којих овде нажалост нема, тако да немате чиме да пресечете испијање ракије и да се од исте окрепите.

Роштиљ

Печење

Нема печења, како, зашто...не се зна'е.

Кувана јела

Нема куваних јела, нема ничега за "на кашику".

Атмосфера тест

Услуга

Музика

Плаћање картицама

Нема плаћања картицама, само старомодни и увег добродошли кеш!

Резервација

Резервација није потребна

Остале битне ствари

Мени као код куће Као код куће Занимљиви детаљи Јагњећа чорба Пилетина и медаљони Витаминска салата Џиновска кутлача Кафанска птица Као код куће Као код куће Камен спотицања Као код куће Дрвене кашике ТВ акваријум Као код куће Као код куће Као код куће Вино Улаз у кафану Као код куће