Specijaliteti

Pretraga sajta

Traži kafanu po imenu

kafana je ekstra hrana je dobra jedino smo jednom probali...u Gurmanova tajna

Pre 22 godine iy Nisa sam dobila na poklon stihove pesme...u Kazandžijsko sokače

Nažalost, ne mogu na napišem puno toga lepog o ovom...u Srpska Brvnara

Najbolja jagnjetina u gradu, uz Bovinovu tamjaniku -...u Mali podrum

Odlicna atmosfera. prava kafanska! i konobar je legenda....u Tri fenjera

Zanimljivosti

Čašica razgovora lek protiv hladnoće

Čašica razgovora lek protiv hladnoće

Najverniji ljubitelji domaće kafe, rakije ili nekog žestokog pića, našli su svoja stalna mesta i tokom jučerašnjeg dana u kafanama na Trgu republike, svojevrsnom novom beogradskom „Bermudskom trouglu“, restoranima „Sunce“, „Mornar“ i „Zora“ i...

kompletan tekst

Literatura

Kafana „Albanija“

Kafana „Albanija“

Kafana „Albanija“ je zajedno sa satom koji se nalazio ispred, decenijama bila centar okupljanja gradskih boema i prolaznika. Neugledna kuća, koja je predstavljala ruglo, bila je, kako je opisivao Branislav Nušić „Eldorado svih njenih zakupaca“. Kafana...

kompletan tekst

Zanimljivosti

Spomenik Tomi Zdravkoviću u Leskovcu

23.09.2011.
Spomenik Tomi Zdravkoviću u Leskovcu

Spomenik Tomi Zdravkoviću u Leskovcu

Najpoznatijem umetniku leskovačkog kraja Tomi Zdravkoviću, rodom iz Pečenjevca, krajem ovog meseca biće otkriven spomenik u centru Leskovca.

Kako smo saznali u lokalnoj samoupravi, tim povodom biće održana i posebna konferencija za novinare, jer su do sada detalji oko podizanja spomenika čuvani u tajnosti!

Prema izvorima iz Zdravkovićevog rodnog sela Pečenjevca, spomenik će biti otkriven 29. septembra, ali su neka glasila objavila vest da će to biti učinjeno dan kasnije.

Saznali smo, doduše nezvanično, da je spomenik izradila umetnička radionica "Braća Jerković" iz Beograda, a u Pečenjevcu će istovremeno biti otkrivena spomen česma sa likom poznatog umetnika.

Spomenik Tomi Zdravkoviću trebalo bi da se nađe u blizni nekada čuvene kafane Radan, koja je srušena, a u njoj je na početku umetničke karijere, zajedno sa poznatim umetnicima toga doba, među kojima je bila Suzana Armenulić, Zdravković zabavljao goste.

Link ka izvoru obrazovanja