Specijaliteti

Pretraga sajta

Traži kafanu po imenu

kafana je ekstra hrana je dobra jedino smo jednom probali...u Gurmanova tajna

Pre 22 godine iy Nisa sam dobila na poklon stihove pesme...u Kazandžijsko sokače

Nažalost, ne mogu na napišem puno toga lepog o ovom...u Srpska Brvnara

Najbolja jagnjetina u gradu, uz Bovinovu tamjaniku -...u Mali podrum

Odlicna atmosfera. prava kafanska! i konobar je legenda....u Tri fenjera

Zanimljivosti

Kafana?

Kafana je turska tekovina koja podrazumeva mesto na kojem se na komercijalan način posluživala kafa. Samo kafa!!! To što “Crazy Serbs” pod kafom podrazumevaju razne prateće sadržaje je sasvim druga stvar.

kompletan tekst

Literatura

Definicija pojma „kafana“

Slučajno smo nabasali na ovu definiciju pojma „kafana“ i nekako nismo mogli a da je ne postavimo u ovu sekciju. Tradicionalna zadužbina u Srba, mesto dobrog provoda i još bolje rakije, mesto gde ljudi uđu ne poznajući nikoga a izađu sa četiri kuma.

kompletan tekst

Literatura

Kafanski život u Nišu

15.08.2008.

Kafa! Na! – govorila bi majka stavljajući kafu za trežnjenje pred mog pijanog oca, koji je upravo stigao iz kafane, gde misteriozno nije popio nijednu kafu. To me uvek čudilo, jer kao dete nisam shvatao da se nešto zove upravo po tome čega nema: Dom zdravlja je pun bolesnih, Ministarstvo odbrane planira ratove, na Birou za zapošljavanje niko nije dobio posao, a u Kućama ljubavi upražnjava se samo goli seks... odeća bi mogla da prizove nepoželjnu romantiku.

Tako je bilo i sa kafanom, u kojoj su kafu naručivali samo naivni. Brzo bi im, kao deci, objasnili da od kafe raste rep, pa bi odustajali i naručivali nešto konkretno: ljutu !

NAPOMENA: Gospodin Blagojević, autor teksta, je glavni i odgovorni urednik izdavaštva u SKC-u Niš, ovaj tekst je njegov poklon sajtu NišCafe povodom početka rada.

apsolvirano 15.08.2008.

Link ka izvoru obrazovanja