Specijaliteti

Pretraga sajta

Traži kafanu po imenu

kafana je ekstra hrana je dobra jedino smo jednom probali...u Gurmanova tajna

Pre 22 godine iy Nisa sam dobila na poklon stihove pesme...u Kazandžijsko sokače

Nažalost, ne mogu na napišem puno toga lepog o ovom...u Srpska Brvnara

Najbolja jagnjetina u gradu, uz Bovinovu tamjaniku -...u Mali podrum

Odlicna atmosfera. prava kafanska! i konobar je legenda....u Tri fenjera

Zanimljivosti

Branićemo je do poslednje kapljice

Branićemo je do poslednje kapljice

Najenergičnije, svom snagom ispijača alkohola i bezalkohola, protestujemo protiv protiv pretvaranja naše drage druge kuće „Pod lipom“ u grčku piljarnicu. Notorna je činjenica da nam hrana ne treba kad konzumiramo alkohol. Dalje ruke piljarske od „Lipe“... tvrdo vas...

kompletan tekst

Literatura

Prva kafana u Evropi otvorena na Dorćolu

Prva kafana u Evropi otvorena na Dorćolu

Istorijske hronike govore da je prva kafana na evropskom kontinentu otvorena 1522. na Dorćolu. – Lav Trocki i Erih fon Štrohajm u „Moskvi“. Ko zna koliko je puta u litraturi, u memoarima, u istoriografskim i sociološkim studijama izrečena tvrdnja da su kafane srce i duša...

kompletan tekst

Zanimljivosti

Master kafane

02.09.2008.
Master kafane

Master kafane

Šaljivi profesori odlučili da je „Multimedijalna transcendentalna kafanska scenografija u ugostiteljskoj praksi“ više nego zadovoljavajući magistarski rad i uz iće i piće kandidata proglasili magistrom.

Nepodnošljiva kafanska scenografija, jednog dana privukla je i jednog pingvina, koji je naručio dupli viski sa ledom. Kada je trebalo da plati, i kada je čuo koliko to košta upitao je kelnera. „Da li ovde navraćaju pingvini“. „Ne, vi ste prvi“, odgovorio mu je kelner. „Sada znajte da vas više neće posetiti dok god viski bude ovoliko koštao“, zapretio mu je pingvin.

Jedan pijanac koji je prisluškivao razgovor prokomentarisao je da nije istina da nisu dolazili pingvini, jedino što su bili beli, a ne crni kao ovaj - jedna je od kratkih priča iz prvog kafanskog magistarskog rada.

Jednom su u kafanu „?“ svratili Romeo i Julija, pili vino crveno kao krv i gledali se čežnjivo. S obzirom na to da je tragedija zabranjena, vino je bilo bez otrova, tako da su tog leta išli na more, naravno grčko. Julija je ostala u drugom stanju - piše kafanski magistar.

„Predstave“ počinju ujutro, kad se podigne zavesa, to jest kad svane, a završavaju se kada to gosti, to jest glumci požele - tad pada zavesa, to jest mrak više puta - kaže u radu Dobrilović.

Link ka izvoru obrazovanja