Specijaliteti

Pretraga sajta

Traži kafanu po imenu

kafana je ekstra hrana je dobra jedino smo jednom probali...u Gurmanova tajna

Pre 22 godine iy Nisa sam dobila na poklon stihove pesme...u Kazandžijsko sokače

Nažalost, ne mogu na napišem puno toga lepog o ovom...u Srpska Brvnara

Najbolja jagnjetina u gradu, uz Bovinovu tamjaniku -...u Mali podrum

Odlicna atmosfera. prava kafanska! i konobar je legenda....u Tri fenjera

Zanimljivosti

Narodna skupština zaseda u mehani

Narodna skupština zaseda u mehani

Još 1522. godine Turci su u jednoj zgradi na Dorćolu otvorili kafanu i u njoj služili kafu. Beograd je kafanu imao pre Pariza, Beča, Londona i ostalih evropskih prestonica. Za kafanskim stolom spremani su pučevi, rušile su se vlasti, stvarale države, donosili zakoni, sklapali poslovi od...

kompletan tekst

Literatura

Kakav je kvalitet rakije na tržištu

Kakav je kvalitet rakije na tržištu

Istraživanje Generalnog inspektorata Ministarstva poljoprivrede i Nacionalne organizacije potrošača Srbije pokazalo je da, uprkos natpisima na deklaracijama, gotovo polovina ispitanih uzoraka rakije na našem tržištu nije voćnog porekla. Šta je rakija Iz Zakona o rakiji: rakija je...

kompletan tekst

Zanimljivosti

Master kafane

02.09.2008.
Master kafane

Master kafane

Šaljivi profesori odlučili da je „Multimedijalna transcendentalna kafanska scenografija u ugostiteljskoj praksi“ više nego zadovoljavajući magistarski rad i uz iće i piće kandidata proglasili magistrom.

Nepodnošljiva kafanska scenografija, jednog dana privukla je i jednog pingvina, koji je naručio dupli viski sa ledom. Kada je trebalo da plati, i kada je čuo koliko to košta upitao je kelnera. „Da li ovde navraćaju pingvini“. „Ne, vi ste prvi“, odgovorio mu je kelner. „Sada znajte da vas više neće posetiti dok god viski bude ovoliko koštao“, zapretio mu je pingvin.

Jedan pijanac koji je prisluškivao razgovor prokomentarisao je da nije istina da nisu dolazili pingvini, jedino što su bili beli, a ne crni kao ovaj - jedna je od kratkih priča iz prvog kafanskog magistarskog rada.

Jednom su u kafanu „?“ svratili Romeo i Julija, pili vino crveno kao krv i gledali se čežnjivo. S obzirom na to da je tragedija zabranjena, vino je bilo bez otrova, tako da su tog leta išli na more, naravno grčko. Julija je ostala u drugom stanju - piše kafanski magistar.

„Predstave“ počinju ujutro, kad se podigne zavesa, to jest kad svane, a završavaju se kada to gosti, to jest glumci požele - tad pada zavesa, to jest mrak više puta - kaže u radu Dobrilović.

Link ka izvoru obrazovanja